

RiboClub 2025: Building Tomorrow's RNA Ecosystem

About RiboClub

RiboClub is a dynamic, interdisciplinary forum that brings together scientists, industry leaders, and policymakers involved in RNA research and innovation. Each year, RiboClub hosts an international meeting to:

- Foster collaboration between academic researchers, industry partners, and government agencies.
- Showcase cutting-edge discoveries in RNA biology, therapeutics, diagnostics, and more.
- Encourage partnerships that advance both fundamental research and commercial applications.

Special Industry-Focused Day

(Session organized by AReNA and RiboClub in collaboration with ARN Québec and Génome Québec)

Monday, September 22, 2025

Our new "Academic-Industry" day offers a unique opportunity for startups, established companies, and agencies to network, share expertise, and forge partnerships in the rapidly evolving RNA sector.

Why Should Industry Participate?

Brand Visibility: Present your company's expertise and solutions to an engaged, high-level audience of RNA professionals.

Recruitment: Connect with top-tier trainees and researchers ready to advance innovative products and research.

Collaboration: Cultivate partnerships with academic labs, research institutions, and other industry stakeholders.

Conference details:

September 21–25, 2025, at Hôtel Chéribourg, Orford, Québec

Morning & Lunchtime Session (11:40–14:10) Session Title: "Building Tomorrow's RNA Ecosystem: Roles, Opportunities, and Synergies"

Introduction (10 min) | 11:40-11:50

Opening remarks on the goals of the session and the importance of collaboration.

Short Company Presentations (5 min each × 6) | 11:50–12:15

Six leading companies present innovative solutions, products, or services in the RNA field.

Panel Discussion (50 min) | 12:15-13:05

Panelists (industry + academia) share insights on collaboration, challenges, and upcoming opportunities in RNA research.

Roundtable Discussions & Informal Networking (60 min) | 13:05–14:05

Attendees can join rotating tables to connect with industry representatives and academic experts.

Closing the session | 14:05-14:10

Break | 14:10-14:40

Afternoon Session (14:40–19:15) **Scientific Session: "RNA Therapies"**

Chaired by Philippe Gros (McGill, director of D2R)

A combination of academic and industry presentations showcasing breakthroughs in RNA therapeutics, including emerging research and clinical pipelines.

Introduction and talk session (14:40–16:25)

- 14:40–14:45 | Session Introduction (5 min)
- 14:45–15:05 | Talk 1 (20 min)
- 15:05–15:25 | Talk 2 (20 min)
- 15:25–15:45 | Talk 3 (Selected from Abstracts, 20 min)
- 15:45–16:05 | Talk 4 (Selected from Abstracts, 20 min)
- 16:05–16:25 | Talk 5 (Selected from Abstracts, 20 min)

Panel discussion and Poster Flash Talks (16:25–17:10)

- 16:25-16:40 | Panel Discussion
- 16:40–17:00 | Flash Poster Presentations (2 min each × 10)
- 17:00–17:10 | Coffee Break

Poster session (17:15–19:15)

- 17:15-19:15 | Poster Competition
- 17:15–18:15 | Group IA
- 18:15–19:15 | Group IB

Posters from industry participants will also be present.

Evening Program (19:15–22:20+) Keynote & Dinner with Stephen Scaringe

- 19:15–20:00 | Dinner (45 min)
- 20:00–21:15 | After-Dinner Keynote (active workshop) (75 min)
- An interactive workshop exploring major advances in RNA technology and applications.
- 21:15–22:20+ | Informal Networking

Additional Opportunities (Tuesday, September 23, 2025)

Further Scientific Sessions & Networking Events – Engage directly with leading experts to explore collaborations and funding opportunities.

Companies looking to recruit talented students and postdocs will have opportunities to meet them.

Regulatory & Funding Insight: Interact with government and non-government funding bodies to stay informed about grants, regulations, and policy developments.

Join Us & Shape the Future of RNA Innovation

RiboClub 2025 is the premier platform to meet, learn, and grow in the rapidly evolving field of RNA science. Whether you're a startup, a multinational organization, or a government agency, there's a place for you at the table.

Sponsorship & Registration

For information on sponsorship packages, exhibitor space, or any other questions, please contact:

- Email: Reza Naghdi <u>mrn56i@gmail.com</u> (or Jonathan Perreault, jonathan.perreault@inrs.ca)
- Website: home.riboclub.org/annual-meeting/

Register here: https://home.riboclub.org/annual-meeting/







